Tartalmak(1)

Atlantic City - fény, csillogás, kaszinók, bokszmeccsek és főleg, ami körül az egész forog: pénz, pénz, pénz. Rick Santoro nyomozó (Nicolas Cage) élete szorosan összefonódik ezzel a világgal - mindenkit ismer, mindenki a haverja, minden meccsen ott van, és minden pénzt bekasszíroz, amihez egy rendőr törvényes - vagy törvénytelen - úton hozzájuthat. A hatalmas arénában 14 ezer néző várja az évszázad bokszmérkőzését. Az első sorban természetesen ott ül Rick, barátja, a magas rangú katonatiszt, Kevin Dunne társaságában, aki meccs díszvendégének, az Egyesült Államok védelmi miniszterének biztonságáért felel. Röviddel a mérkőzés kezdete után azonban a minisztert halálos lövés éri. Az arénában kitör a pánik. A nagyhangú, korrupt zsaru élete legnagyobb próbatétele elé kerül: 14 ezer ember között kell megtalálnia a miniszter gyilkosát. Magányos harcában csupán néhány videofelvétel és egy rejtélyes nő segíti... (Viasat 3)

(több)

Recenziók (4)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy drámai ív fordítva. A filmtörténet egyik legélénkebb filmes nyitánya, a kamera, a hang és a vágás összjátékából fakadó színtiszta filmes eufória. És még ezután is sokáig emlékeztet De Palma arra, hogy mennyire szereti a FILMET és Hitchcockot. A remekül kijátszott cselekményben rejlő lehetőség azonban később erősen tompul. A forgatókönyv túlságosan csak a részletekre koncentrál, elveszíti a fő cselekményszál lendületét, és a játékos és okos üzemmódból a forgatókönyvírói tehetetlenség és a bohózat módjába kerül. ()

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol A classic De Palma that can be felt from miles away (innovative directing and technical tricks + a bizarre script and an unattractive touch of strangeness). But Snake Eyes is worth watching, especially for fans of formal refinement. We are treated to several long shots without cuts, screen divisions, strangely “rusty” camera filters and other details that the average viewer wouldn't even notice. It's a shame that it was only a run-of-the-mill crime story with a rather ridiculous ending. ()

Hirdetés

Lima 

az összes felhasználói recenzió

angol The opening is amazing, a 20-minute camera ride following Cage as he greets his buddies on the way into the auditorium, knocks down a thug, gets off the phone and watches the opening of a boxing match. All without a single cut! It is true that after that the film drops in quality and the ending is full of clichés, but De Palma is simply cool and that has to be appreciated. ()

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol I originally only gave this movie three stars. I don't understand why. I guess I was too young then to appreciate Brian De Palma's great story and genius. The guy clearly enjoys working with the camera. And in Snake Eyes, he finally took full advantage of this. The opening shot which lasts for a quarter of an hour is almost unparalleled. On top that Nicolas Cage and Gary Sinise are playing as if their lives depended on it. Just superb. A picture that was ahead of its time. ()

Galéria (61)