Import/Export

  • Ausztria Import/Export (több)
Dráma
Ausztria, 2007, 135 perc

Rendező:

Ulrich Seidl

Forgatókönyvíró:

Ulrich Seidl, Veronika Franz

Szereplők:

Ekateryna Rak, Paul Hofmann, Georg Friedrich, Susanne Lothar, Maria Hofstätter, Dirk Stermann, Brigitte Kren, Natalya Baranova, Michael Thomas (több)
(további alkotók)

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Import: Olga kórházi ápolónő Ukrajnában, könnyebb és jobb élet reményében vágyik Nyugatra, így mindent feladva Ausztriába utazik. Egy időseket ellátó kórházban lesz takarítónő, ahol egy 82 éves beteg megkéri a kezét. Export: Paul biztonsági őr Ausztriában, célok és ambíciók nélkül tengeti napjait. Mostohaapjával Keletre indul egy kopott furgonnal és néhány játékgéppel, hogy kipróbálja szerencséjét. Útjuk Ukrajnába vezet, ahol a pénzért vett tinilányok és az alkohol bőven kínál vigaszt. Két fiatal egymással párhuzamosan futó története a boldogság és az anyagi biztonság kereséséről, a szexualitás és a halál pátosz nélküli valóságáról, valamint arról, hogyan takarítsuk kristálytisztára egy preparált róka fogsorát. (Szuez Film)

(több)

Recenziók (1)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy nehéz életet a maga kíméletlen szabályaival együtt is lehet leleményesen és éleslátóan filmre vinni; úgy, hogy a nézőt magával ragadja és közvetít valamit számára. De Ulrich Seidl itt ezt pszeudo-művészi zagyvaság formájában személyesíti meg, ami a néző számára érdektelen és unalmas, a mozi számára teljesen használhatatlan. ()