Az eltakarítónő

  • Egyesült Királyság Keeping Mum
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban. (Fórum Hungary)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A törekvés, hogy egy olyan fekete komédiát készítsenek, amely kiemelkedik a mainstreamből és minőségileg is túlszárnyalja a konkurenciát (elsőrangú szereposztás és díszletek...), elismerésre méltó, de a szándék valahol a félúton marad.Az eltakarítónő című film nem hoz semmi olyat, amit ne láttunk volna már máshol, a játékos cukiságot a brit fekete humorral keveri a legszokványosabb módon, és nem tartogat meglepetéseket. De a tetszetős csomagolás, amibe a sablonos forgatókönyvet csomagolták, az szép. Rowan Atkinson pedig nem csak komikus, hanem teljes értékű színész. ()

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol In some moments during the film, I had a great time, mostly just very good, but overall I have to say that I have no problem giving it five stars because this movie is shot in a style that I like, full of humor that is characteristic for me, and with professionalism that I cannot appreciate enough. Typically British dry humor, double entendres, irony, and a black-to-morbid comedic style. Parodies of classic British detective stories and British lifestyle. Rowan Atkinson is somewhat pushed aside, so you can easily forget about Mr. Bean. The film is led by Maggie Smith in the role of a housekeeper who takes her cleaning job very seriously. Maggie could immediately nominate herself as the most sympathetic serial killer in British cinema. Overall impression: 90%. ()

Hromino 

az összes felhasználói recenzió

angol This is an excellent comedy full of dark humor, outstanding actors, and an excellent plot. This is a movie that is really close to my heart and that I have a terrible fondness for, so much so that I am able to quote certain dialogues from memory, like the one with the broccoli. :) ()