Tartalmak(1)

A filmrendező három filmíróval filmtémákról beszélget. Olvasói levelekből kerekedik ki a három epizód.
1.Tik-tak!: Szobi, az öreg kocsmáros feleségül venné csinos, fiatal szolgálóját, Pengő Julist, de a lány Keszeg Andrást szereti. Keszeg és Szobi fogadást kötnek, ha az öreg öt percig képes tik-takkolni, övé lesz Julis. Szobit semmivel sem lehet kizökkenteni a tik-takkolásból, de közben észreveszi, hogy a fiatalok vonzódnak egymáshoz, ezért lemond a lányról, s elfogadja a korban hozzáillő szomszédasszony közeledését.
2.A regiment szégyene: A Kardos házaspár szeretne megszabadulni lusta cselédjétől, de a lány katona vőlegénye fenyegetőzik. Ismerősük, a lecsúszott Simek úr negyven pengőért őrmesteri uniformist ölt, és kidobja a haszontalan cselédet meg a bakát.
3.Galambdúc: A gazdag fűszeresné házának padlásszobájában lakó muzsikus és medikus többhavi lakbérrel tartozik. A fűszeresné lánya, Terike beleszeret a muzsikusba, s az üzletből lopott élelmiszerekkel segíti a diákokat. Éppen pikniket tartanak a szobában, amikor megérkezik a végrehajtó. Lelakatolja a szekrényt, amelyben Terike elbújt. A kétségbeesett anya könyörgésére a medikus szabadítja ki a lányt, azzal a feltétellel, hogy hozzá-adja barátjához, Janihoz. (Pless Ferenc Filmvállalata)

(több)

Recenziók (1)

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol Kiss Me Darling! was Marika Rökk's first Hungarian film, in which she filmed her first big role. She returned from London where she was first introduced to film and it didn't take long before she became the 1st revue star of them all, thanks to her continued career in imperial film. She was finding success in her native language, and though I would never have thought it, a Hungarian film from the 1930s can be just as magical as a contemporary production anywhere in the modern world. So what we get are all the favorite characters of the youngsters living in a shared apartment, the coloring in the local shop offers a lot of humor and all this is naturally dominated by Marika as a wonderfully cute dancer and chambermaid. What more could you ask for? ()