Tartalmak(1)

A filmrendező három filmíróval filmtémákról beszélget. Olvasói levelekből kerekedik ki a három epizód.
1.Tik-tak!: Szobi, az öreg kocsmáros feleségül venné csinos, fiatal szolgálóját, Pengő Julist, de a lány Keszeg Andrást szereti. Keszeg és Szobi fogadást kötnek, ha az öreg öt percig képes tik-takkolni, övé lesz Julis. Szobit semmivel sem lehet kizökkenteni a tik-takkolásból, de közben észreveszi, hogy a fiatalok vonzódnak egymáshoz, ezért lemond a lányról, s elfogadja a korban hozzáillő szomszédasszony közeledését.
2.A regiment szégyene: A Kardos házaspár szeretne megszabadulni lusta cselédjétől, de a lány katona vőlegénye fenyegetőzik. Ismerősük, a lecsúszott Simek úr negyven pengőért őrmesteri uniformist ölt, és kidobja a haszontalan cselédet meg a bakát.
3.Galambdúc: A gazdag fűszeresné házának padlásszobájában lakó muzsikus és medikus többhavi lakbérrel tartozik. A fűszeresné lánya, Terike beleszeret a muzsikusba, s az üzletből lopott élelmiszerekkel segíti a diákokat. Éppen pikniket tartanak a szobában, amikor megérkezik a végrehajtó. Lelakatolja a szekrényt, amelyben Terike elbújt. A kétségbeesett anya könyörgésére a medikus szabadítja ki a lányt, azzal a feltétellel, hogy hozzá-adja barátjához, Janihoz. (Pless Ferenc Filmvállalata)

(több)