Szerelmem nyara

  • Egyesült Királyság My Summer of Love (több)
Előzetes
Dráma / Romantikus / Vígjáték / Thriller
Egyesült Királyság, 2004, 86 perc

Rendező:

Paweł Pawlikowski

Adaptáció:

Helen Cross (könyv)

Forgatókönyvíró:

Paweł Pawlikowski

Operatőr:

Ryszard Lenczewski
(további alkotók)

Tartalmak(1)

Phil és Mona testvérek. A helyi kiskocsma olyan számukra, mint egy fészek, az egész világot jelenti nekik. Itt iszogatnak rendszeresen, itt tengetik vad játékokkal unalmas hétköznapjaikat. Mona nagy megdöbbenésére, Phil a vallásban keres új értelmet életének. De hamarosan újabb meglepetés éri: beállít az életébe Tamsin. Mona 15 éves. Iszik, betörésekből tartja fönn magát, mellesleg pedig játékgép-függő. A kocsmában, ahol dolgozik, pocsékul mennek a dolgok. Egy véletlen folytán megismeri az előkelő családból származó Tamsint, akinek édesanyja színésznő, nővére pedig halálra éheztette magát. A sorsdöntő találkozást követően a két tinédzser eddig sem nyugodt élete végleg a feje tetejére áll. Mona Tamsinék luxusvillájába költözik, ahol a lányok vad szerelembe, a szenvedély és az erőszak csapdájába esnek, ami egész addigi életüket megváltoztatja. (Budapest Film)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Költőien levezetett, csak mérsékelten szórakoztató románc két különböző világból származó lányról. Ha ismered például az Adéle élete filmet, annak pszichológiai részleteivel és érzelmi tartalmával, ez a film csak könnyen megérinti az embert, de nem marad sokáig. A meglepő végkifejlet nem ad neki túl sok élvezetet. ()

Remedy 

az összes felhasználói recenzió

angol An excellent drama with very good leads. The whole "backwoods" atmosphere is also strangely appealing and a great backdrop for the story itself. The musical accompaniment fits exactly, so that My Summer of Love can be called a charming, independent and well made film. 85% ()