On-lány

Előzetes
Vígjáték / Krimi / Romantikus / Thriller
Egyesült Királyság / Egyesült Államok, 2001, 90 perc

Streaming (1)

Tartalmak(1)

John Buckingham, a magányos, szelíd angol banktisztviselő (Ben Chaplin) rendhagyó társkereső lépésre szánja el magát: az "Oroszországból szeretettel" internetes partnerközvetítő oldalról "rendel" magának menyasszonyt. Meg is jelenik szolid külvárosi lakásában a láncdohányos, titokzatos Nadja (Nicole Kidman), aki eleinte egy szót sem beszél angolul; nyomában pedig két, nem kevésbé fura ismerőse (Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel) - és ettől kezdve az események meglepő fordulatot vesznek. John jól bejáratott, egyhangú élete egy csapásra mozgalmassá válik, igaz, nem éppen olyan kalandok várnak rá, amilyeneket elképzel magának az ember. Egy bankrablás kellős közepén találja magát, - ráadásul éppen a saját munkahelye ellen! -, meg kell mentenie újdonsült felesége életét, és mindeközben rájön, hogy az események összes résztvevője - önmagát is beleértve - további meglepetéseket tartogat. (Filmcafe)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Az On-lány című film rendezője egyértelműen egy eredeti, posztmodern románcot akart készíteni, amely a Bridget Jones naplója című film angol kifinomultságát és A zongoratanárnő című film szexista vitathatóságát kombinálja. De a szándéka vagy kicsúszott a kezéből, vagy - rosszabb esetben - nagyon furcsa elképzelései vannak a filmrendezésről. A thrillervonal érkezésével a film kezdeti, érdekes hangvételéből hiteltelen zagyvaság lesz, amely nem tudja, mivel akarja a nézőt megszólítani. Az On-lány film csak akkor fog tetszeni, ha furcsa ízlésed van, vagy ha nagyon szereted Nicole Kidmant vagy Vincent Casselt. Mindketten kiválóak itt. Ami nem mondható el a maximálisan unalmas Ben Chaplinről. ()

NinadeL 

az összes felhasználói recenzió

angol This is a very good film. It has a clever script and at times it’s very funny, sexy, and suspenseful, and it turns into an unexpected fairy tale at the end. The minimum of leading roles is also a good thing and the mix from all over the world gave it the right energy. I'm slowly becoming enamored with Nicole Kidman's myriad of skills. ()