Charlotte Gray

Előzetes

Tartalmak(1)

Hétköznapi lány, különleges idők? Charlotte Gray (Cate Blanchett) Franciaországban tanult skót fiatalasszony. Éppen francia kapcsolatai miatt kelti fel a brit titkosszolgálat érdeklődését a második világháború kezdetén, amikor Londonban él. Felderítőként szervezik be és a frontvonalon túlra akarják dobni, a francia ellenállás megszervezésére. A beszervezés körüli napokban megismerkedik egy pilótával. Néhány nap múlva a pilóta halálhírét hozzák Franciaországból. Ezután végleg nem tartja vissza semmi Charlotte-ot, hogy elinduljon veszélyes megbízatására és közben felkutassa szerelme igazi sorsát. (Cinemax)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Nagyon szép operatőri munka, jelmezek és általában a helyszín és a korszak történelmi ábrázolása. De a cselekménynek nincs motorja, és a film az utolsó negyedig túlságosan televíziós módra tompa és jellegtelen. Sőt, Cate Blanchett sem emelkedik ki a filmből, mintha a rendezőnő "a kevesebb néha több" utasítását követné. Ha nem lett volna a végén az a bizonyos dramatizálás, a film ugyanolyan hidegen hagyott volna, mint egy unalmas könyv olvasása. ()

novoten 

az összes felhasználói recenzió

angol Despite the excellent camera work, it is quite an average affair, mainly due to the script, which takes the somewhat cumbersome subject matter too seriously, thus undermining the tension. However, the characters ultimately find their way into the viewer's heart, and thanks to the captivating performance by Cate and the excellent Gambon, boredom is not a concern. ()