Átok

  • Egyesült Államok The Grudge (több)
Előzetes

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Karen (Sarah Michelle Gellar) szociális munkásnak készül, s cserediákként tanul Japánban. A lány mit sem sejtve elvállalja, hogy helyettesít egy nővért, aki aznap nem jelent meg a házban, ahol dolgoznia kellett volna. Mikor Karen megérkezik a megadott címre, a házban - amely elhagyatottnak, üresnek és valahogy rendetlennek, feldúltnak tűnik - egy idős amerikai asszonyt talál, Emmát, aki a teljes katatónia állapotában van. Ahogy a merevgörcsben szenvedő nőt próbálja ellátni, Karen kaparászás hangjait hallja az emeletről. S mikor utánajár a dolognak, olyan természetfeletti borzalommal találja magát szemben, amit legrosszabb rémálmaiban sem tudott volna elképzelni. (SPI)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy horror, amin nem tanácsos gondolkodni, amit csak rendesen át kell érezni. Sötétben, egyedül, jó fejhallgatóval egy élmény, amit sokáig nem fogok elfelejteni. A cselekményt tekintve közel sem olyan jól kidolgozott, mint A kör című film (karakterek nulla pont, az átok születésének feltárása másodlagos), de tele van zseniálisan működő feszültséggel. Az egyes szekvenciák között levegőhöz sem jutsz. A film vonzerejének felét a hang, a másik felét az operatőri munka és a vágás adja. A legtöbb filmnél, és ennél a műfajnál is ez nekem nem lenne elég, de ezúttal elégedett vagyok. Zseniális audiovizuális nonszensz. ()

Lima 

az összes felhasználói recenzió

angol I mean, for being the most successful horror film of last year (110 million at the box office in the US alone – ugh!) and the second most successful horror remake of all time (after Verbinski's The Ring), it's pretty weak. The whole plot and its resolution is uninteresting and boring, full of screenwriting sloppiness and the final quarter of an hour is one big pain in the ass. The tension is created only by a series of more or less successful scares (the opening one is excellent), especially in the first act, but their overuse turns them into a stereotype. I wasn't allowed to connect with the characters, I wasn't worried about them, I didn't care what happened to them in the next minute. Only the solid sound effects are worth praising, the sound of the pallid girl is really very unpleasant and ominous. ()