Borzongás - Hajsza a metróban

Előzetes
Horror / Thriller / Misztikus
Egyesült Királyság / Németország, 2004, 85 perc

Tartalmak(1)

Kate (Franka Potente) a londoni metró éjjeli járatán utazik, mikor furcsa dolgok történnek: a vonat hirtelen megáll, kialszanak a fények, majd egy férfi zseblámpával közelít felé. Mikor közelebb ér, a rémült nő felismeri, ám ennek ellenére a zseblámpás alak erőszakoskodni kezd. Valaki, vagy valami hirtelen megragadja, s megöli a férfit, így Kate megmenekül a halál torkából. Az igazi megpróbáltatás viszont csak most kezdődik. Kate és egy fiatal pár hamarosan kénytelen a sötét alagútba menekülni, nyomukban a megnevezhetetlen borzalommal. (RTL Klub)

(több)

Recenziók (4)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A sárga hajú Franka Potente virágos sárga ruhácskában szaladgál a londoni metró alagútjaiban, és ahelyett, hogy elmenne tervezett randira George Clooney-val, egy szörnyen torz emberi mutánssal randizik, aki abban leli örömét, hogy egy nagy, borotvaéles macsétával megerőszakolja a nőket a nőgyógyászati székben. Christopher Smith-nek még csak nyomokban sem sikerül megteremtenie azt a nyomasztó légkört, amit John Landis néhány perc alatt teremtett az Egy amerikai farkasember Londonban című filmjében (1981); és a közönség első érzelmei csak az undor és a brutalitás megjelenésével jelentkeznek. Szóval hasonlóan szomorú eset, mint az új A texasi láncfűrészes film, ahol legalább nem kellett a film teljes első kétharmadát végigvárni ezekre a "hálás" nézői érzelmekre. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol I don’t understand the aversion towards this film, I think it’s a fairly good, little horror flick. But I have a weak spot for stories set in underground spaces, so it’s possible that it doesn’t work on other people. For me 70% ()

DaViD´82 

az összes felhasználói recenzió

angol At first nothing happens and the movie’s head is kept above water only thanks to the “story’s" appealing atmosphere, then we comes one really snappy line, but nothing else happens. Then the fount of all evil comes on the scene and... and nothing happens again, then at last some unintentionally funny scenes come along and then, mercifully, it’s the end. The picture isn’t saved by having Franka Potente in it or by having a social lesson at the end ,-) One of those movies that show that even a movie lasting less than ninety minutes can be far too long. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Metro is a British-German production that plays it safe, covering familiar ground. It is a predictable horror movie the viewer has seen many times before. Moments of suspense are interspersed with moments of relative boredom. Here and there, someone dies horribly, and then it just ends. ()