Tartalmak(1)

A film főszereplője Ross (Jason Schwartzman), aki a drogkészítő Szakács (Mickey Rourke) sofőrjének szegődik. Max a metamfetamintól felpörögve alvás nélkül három napig fuvarozza a Szakácsot, s ez idő alatt számtalan excentrikus alakkal találkozik; ott van Nikki (Brittany Murphy), a Szakács barátnője, aki leginkább zöld pincsije egészsége miatt aggódik, miközben Maxszal flörtöl. Spider Mike (John Leguizamo), a paranoiás dealer, aki - miközben barátnőjével, Cookieval (Mena Suvari) él együtt - különösen kedveli a telefonszexet. Frisbee (Petrick Fugit), az anyjával együtt egy lakókocsiban élő videójáték-függő srác. April (Chloe Hunter), a sztriptíztáncos, akinek randevúja emberrablásba torkollik. És persze ott vannak még az ütődött, nagy fogásra váró rendőrök (Peter Stormare és Alexis Arquette), az egyszerre két fiatal fiúval kacérkodó kuncsaft (Eric Roberts), a Szakács fő beszerzőhelyének számító bolt két alkalmazottja (Elisa Bocanegra és Julia Mendoza), valamint a gyakran hallgatózó szomszéd (Deborah Harry). (Odeon)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Stílus szempontjából nagyon hasonlít Aronofsky Rekviem egy álomért című filmjéhez, de nem olyan komoly. A por című film inkább a Tarantino-generációt akarja szórakoztatni, durva és dekadens humorral. A kezdeti öncélú vizuális varázslat fokozatosan elhalványul, és a film elsősorban a színészekre kezd építeni, akik végső soron a film fő attrakciója. John Leguizamo, Mena Suvari és Peter Stormare OK; de Jason Schwartzman, Brittany Murphy és Mickey Rourke KIVÁLÓAK. Merem állítani, hogy az egyik legjobb szerepük. Rourke itt egyébként egy wrestling rajongót alakít... ()

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol The basic problem of the film is its clutter, fragmentation, and unbalanced script. On the other hand, the positives include the originality and humor of some scenes, as well as the attractiveness of certain bizarre characters and micro-stories. Overall impression: 55%. ()