Three Kilometres to the End of the World

Dráma / Thriller
Románia, 2024, 105 perc

Tartalmak(1)

Adi (17) is spending the summer in his home village in the Danube Delta. One night he is brutally attacked on the street, the next day his world is turned upside-down. His parents no longer look at him as they did, and the seeming tranquility of the village starts to crack. (Cannes Film Festival)

Recenziók (1)

Prioritize:

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A kelet-európai falusiak - az áldozat családja, a rendőrség és a felelősök apja - eljárásának eljárásjogi elemzése egy bűncselekmény felderítése és a feltárt tények későbbi felhasználása során. A nyugati civilizáció számára felfoghatatlan vagy abszurd eljárás, de az érintett szereplők korlátozott gondolkodásmódjának mélyén jó szándékú - bár a lelkiismeret-furdalás marcangoló fátyolával. Annak ellenére, hogy a forgatókönyv nem kifejezetten a tragédia körül forog, a párbeszédek zseniális felépítése és a szereplők civilizált elemzése leköti a figyelmet, és kíváncsiságot ébreszt, hogy merre fejlődik. Ugyanez a történet ugyanazokkal a szereplőkkel és párbeszédekkel ugyanolyan jól működhetne lengyel vagy szlovák valóságban is. [Cannes FF] ()

Kapcsolódó hírek

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

2024.05.25

Május 25-én, szombaton este került sor a rangos 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. A napsütötte francia Riviérán véget ért a tizenkét napos filmünnep, a legfontosabb filmpiac és a… (több)