Tartalmak(1)

1995-ben egy bróker egymaga vitte csődbe a világ legrégebbi kereskedelmi bankját, Anglia pénzügyi dicsőségét, a Barings Bankot. A bróker igen rövid idő alatt iszonyú mennyiségű határidős, erősen spekulációs tranzakciót hajtott végre a bank szingapúri kirendeltségén. Munkaadói későn vették észre tevékenységének következményeit. A film alkotói a bróker életrajzából és börtönbeli beszélgetéseiből gyúrták össze a forgatókönyvet. A filmben egy ambiciózus fiatalember portréja rajzolódik ki, aki túl messzire merészkedett, és mesés karrierjét látványos bukással koronázza. A hivatalos történet mögül a felesége iránti gyengéd szerelem története is előtűnik... (ADS Service)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ismered azokat a sportfilmeket, amelyek nem csak a sportról szólnak, és akkor is élvezed őket, ha nem vagy sportoló... de A csődtömeg film egy olyan film, amit csak akkor élvezhetsz, ha tőzsdei kereskedő vagy. Ráadásul nem ismerek senkit, akinek ilyen kapcsolata lenne, és aki ezt hitelesnek nevezhetné. Mi marad hát nekem, mint laikusnak, hogy értékeljem? Ewan McGregor szolid színészi alakítása és ügyesen szerkesztett sztori, amit nem értettem. ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol This is the case where the title (Rogue Trader) captures precisely what is going to happen. Personally, I did not watch it because of the economic theme, but because of Ewan McGregor and I kinda hoped I would feel the atmosphere of the nineties’ England. While music achieved that perfectly, the rest was quite boring. ()