Szentek és álszentek

  • Egyesült Államok Holy Smoke
Előzetes

Tartalmak(1)

Miközben Ruth, a szép és fiatal ausztrál lány az egzotikus Indiát járja, egy karizmatikus vallási guru befolyása alá kerül. Olyannyira, hogy nem is akar többé hazatérni. A kétségbeesett családja a neves amerikai szakemberhez, P. J. Watershez fordul segítségért. Miután csellel sikerül hazatérésre bírni, Ruth-nak három napot kell eltöltenie egy kunyhóban, valahol kint az ausztrál sivatagban teljes elzártságban – kettesben Watersszel. A szellemi kijózanítás a nemek kíméletlen harcává válik. (Cinemax)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Jane Campion feminista, de egyben érzékeny művész is. A Szentek és álszentek című filmje találó óda az erős férfi témájához, aki a szenvedélyesen vonzó femme-fatale szakadékába zuhan. A filmben fontos szerepet játszik a meleg színekbe burkolózó kép, mely fokozza az ausztrál sivatag fülledt hangulatát, amelyben a történet (helyenként fülledt) egy kis elszigetelt téren játszódik. Harvey Keitel minimalista, mint mindig, de mindkét felállás - elegáns cowboy fekete farmernadrágban és megtört nyomorult piros női ruhában - illik hozzá. Színészileg a filmet Kate Winslet vezeti, karakterének jelentősége minden egyes perccel nő, ahogy Keitel hősének szuverenitása csökken. A film zárt, és semmi nem hiányzik belőle. Bár nem könnyű belemerülni, nem lehet megtagadni elbeszélői eredetiségét, és időnként szinte ellentmondásos nyíltságát sem. Ha nem ragaszkodott volna hozzá az "art-wanna-be" optikához, és inkább az intimitást választotta volna, amely a kukkoló-nézőből résztvevő-nézőt csinált volna, felejthetetlen is lehetett volna. ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol Harvey Keitel might have been easy on the eyes and might have had the charm of an alpha male of a monkey troop, but here, he’s played in a movie that’s more of a farce than a drama. Basically, this movie has no clue what it wants to do. At first, it tells a story of an insane Kate Winslet who has an equally insane family and then in some scenes, it all goes silent to create a wannabe funny comedy effect. ()

Hirdetés

Galéria (17)