Szentek és álszentek

  • Egyesült Államok Holy Smoke
Előzetes

Tartalmak(1)

Miközben Ruth, a szép és fiatal ausztrál lány az egzotikus Indiát járja, egy karizmatikus vallási guru befolyása alá kerül. Olyannyira, hogy nem is akar többé hazatérni. A kétségbeesett családja a neves amerikai szakemberhez, P. J. Watershez fordul segítségért. Miután csellel sikerül hazatérésre bírni, Ruth-nak három napot kell eltöltenie egy kunyhóban, valahol kint az ausztrál sivatagban teljes elzártságban – kettesben Watersszel. A szellemi kijózanítás a nemek kíméletlen harcává válik. (Cinemax)

(több)

Recenziók (3)

Prioritize:

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol Harvey Keitel might have been easy on the eyes and might have had the charm of an alpha male of a monkey troop, but here, he’s played in a movie that’s more of a farce than a drama. Basically, this movie has no clue what it wants to do. At first, it tells a story of an insane Kate Winslet who has an equally insane family and then in some scenes, it all goes silent to create a wannabe funny comedy effect. ()

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Jane Campion feminista, de egyben érzékeny művész is. A Szentek és álszentek című filmje találó óda az erős férfi témájához, aki a szenvedélyesen vonzó femme-fatale szakadékába zuhan. A filmben fontos szerepet játszik a meleg színekbe burkolózó kép, mely fokozza az ausztrál sivatag fülledt hangulatát, amelyben a történet (helyenként fülledt) egy kis elszigetelt téren játszódik. Harvey Keitel minimalista, mint mindig, de mindkét felállás - elegáns cowboy fekete farmernadrágban és megtört nyomorult piros női ruhában - illik hozzá. Színészileg a filmet Kate Winslet vezeti, karakterének jelentősége minden egyes perccel nő, ahogy Keitel hősének szuverenitása csökken. A film zárt, és semmi nem hiányzik belőle. Bár nem könnyű belemerülni, nem lehet megtagadni elbeszélői eredetiségét, és időnként szinte ellentmondásos nyíltságát sem. Ha nem ragaszkodott volna hozzá az "art-wanna-be" optikához, és inkább az intimitást választotta volna, amely a kukkoló-nézőből résztvevő-nézőt csinált volna, felejthetetlen is lehetett volna. ()

Stanislaus 

az összes felhasználói recenzió

angol Holy Smoke is a film that relies heavily on a compelling premise and great performances from Kate Winslet and Harvey Keitel. The story itself, however, didn't engage me as much. I found it too drawn out and there were too many dead spots that only hindered the film. In short, a film that takes place in unfavourable looking locations (India and the Australian desert), and which was left with a lot of untapped potential - it could (should) have been either shorter or packed more punch. ()