Amerikai pasztorál

  • Egyesült Államok American Pastoral (több)
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Meddig bízzon meg egy szülő a gyerekében? És mi az, amit még megbocsáthat neki? Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor a rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy postahivatal felrobbanásával hirtelen szertefoszlik. Seymour (Ewan McGregor - Trainspotting I-II., Star Wars I-III. rész) egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt (az Oscar-díjas Jennifer Connelly - Egy csodálatos elme, Rekviem egy álomért) vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith. Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith (Dakota Fanning - Világok harca, Nevem Sam) csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza. Amikor a kisváros postahivatalát a postamesterrel együtt felrobbantják és Meredith eltűnik, az FBI a lányt teszi felelőssé. Seymour persze nem tudja elfogadni az egyértelműnek tűnő látszatot és magánnyomozásba kezd Meredith után. (Mozinet)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ewan nem választhatott volna ennél nehezebb témát? A film befejezése érzelmeket kavar, sőt olyan is van, akit elérzékenyít, de minden, ami előtte van értelmetlen, üres és semmitmondó. Ewan csak egy érzelmileg szimpatikus fickó, a színészi játéka nem elég egy ilyen bonyolult karakterhez. Jennifer úgy ugrál a hangulatokban, mintha nem is egy karakterhez tartoznának, és a problémás lánya egyáltalán nem működik. Rosszul rendezett és dramaturgiailag teljesen elhibázott film. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol I was looking forward to a movie about the destruction of the American Dream, but I can't help it, it just didn't work out, and you're left with a fairly empty narrative where the actors tried, but it still wasn't enough. An excellent trio of actors in the lead roles, yet you still feel like it's very dull. Here, the script and set design failed, being incredibly restrained and not wanting to show anything more. ()

angel74 

az összes felhasználói recenzió

angol American Pastoral is a somewhat peculiar film that could have been very successful but remained somewhere halfway there. The whole time, I was incredibly annoyed by the behavior of the daughter Merry, played by Dakota Fanning. I guess that's why I couldn't really empathize with the story. My emotions got a bit shaken only at the very end. The clear message of the film for me remains that loving one's child unconditionally, no matter how dreadful their actions, does not pay off. It can take us to the very edge of the abyss from which there is no return. (65%) ()