A Főnix útja

Előzetes

Tartalmak(1)

Hazarendelik a Mongóliában működő olajkutató expedíciót. A teherszállító repülőgép, amely értük jön, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A felszállást követően a pilóta, Frank Towns (Dennis Quaid) kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Góbi-sivatagban. A szerencsétlenség túlélői, néhány csalódott, viharedzett férfi és a szép Kelly (Miranda Otto) nem akarnak a homoktengerben elpusztulni. A gép pilótájának vezetésével a legelképesztőbb terv megvalósítására készülnek: a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek. (TV2)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A kínai csempészeknél tett éjszakai látogatás jelenete, a Massive Attack"Champ" című számával aláfestve, az kiváló. De a film többi része nem tud lekötni. A sokszereplős filmekben legfontosabb a szereposztás és a karakterek játéka. De ennek a sivatagi opusnak a hősei laposak, kevesebb szimpátiával rendelkeznek, mint amennyit ivóvizük van, és a köztük lévő kapcsolati árnyalatok megfelelnek az Ellenséges terület című filmben látható unalmas lövöldözőért is felelős rendező képességeinek. Ráadásul John Moore nem habozna holokausztdrámába is látványos videójeleneteket betenni. Ezért számomra rejtély, hogyan bízhatták rá egy 1960-as évekbeli klasszikus drámai film adaptációjának rendezését. Hiteles dráma helyett csak nevetséges patetizmust szolgál. Inkább nézd meg az Életben maradtak című filmet Frank Marshall producer-rendezőtől. ()

3DD!3 

az összes felhasználói recenzió

angol A great adventure drama with very good acting performances. Dennis Quaid can still play a tough guy, Giovanni Ribisi a crazy fool, and Hugh Laurie plays as if in preparation for House. The most impressive scene was definitely the nighttime shootout with Chinese smugglers, underscored by Massive Attack. ()

Hirdetés

Kaka 

az összes felhasználói recenzió

angol The first five minutes, with excellent camera work, are just an introduction, getting to know the main characters, and so on. Then comes the most important part, the collision, which is captivatingly filmed, typical of John Moore's action-style of directing, with quick cuts, dynamic shots, fast and sharply contoured camera moving from side to side. But that's all the film offers. It is technically competent, decent in terms of its premise, but poorly handled in terms of the screenplay and acting. ()

Galéria (40)