Állati Királyság

(fesztivál filmcím)
  • Franciaország Le Règne animal (több)
Előzetes 1
Sci-Fi / Kaland / Dráma
Franciaország / Belgium, 2023, 130 perc

Tartalmak(1)

A közeljövő a helyszíne annak a filmnek, amely idén Cannes-ban az Un Certain Regard versenyprogram nyitófilmje volt. Első pillantásra ez a világ nem sokban különbözik a mi valóságunktól - persze csak ha eltekintünk attól a rejtélyes jelenségtől, hogy a lakosság egy része ember-állat hibriddé mutálódott. A veszélyesnek tartott lényeket elszigetelten, a "normális" emberektől távol őrzik. Közéjük tartozik a kedélyes bolond François és 16 éves fia, Émile (a kiváló Romain Duris és Paul Kircher), akik Párizsból egy vidéki kisvárosba mennek, ahol egy központot hoztak létre a "Mások" számára... A lenyűgöző látványvilág és az intimitás természetes elegyet alkot ebben az érzelmekkel teli filmben, ami nagyon eredeti módon közelít az ember környezet iránti apátiájáról szóló vitához. (CineFest Miskolc International Film Festival)

(több)

Videók (3)

Előzetes 1

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Amikor az európai produkciók fantasy vagy sci-fi elemeket tartalmazó zsánerfilmekkel próbálkoznak, ritkán járnak sikerrel. A The Animal Kingdom című film csak hajszál híján úszta meg a bajt. Hiányzik belőle a magyarázat, hogy mi az oka annak, hogy az emberek állati lényekké alakulnak át, és nem is érdekes, inkább nevetségesen naiv. Ráadásul kiszámítható, a cselekmény sémájából pedig hiányzik az a művészi terjedelem, amely például a Határeset című svéd-norvég "állatos verziót" naggyá tette. [Karlovy Vary-i NFF] ()

Goldbeater 

az összes felhasználói recenzió

angol A world where a mysterious epidemic turns some people into different species is a rather cumbersome subject to translate into film form, and I can imagine that under uncertain hands it could sound unintentionally ridiculous. Thomas Cailley, however, has managed to put together an engaging family drama that puts the relationships between the characters and the "coming of age" premise ahead of any fantastical elements. It's a quality film, but even with the slightly overlong running time, at times I couldn't help but imagine what David Cronenberg in full force, for example, would have done with such a premise. That's the kind of film I'd really like to see. ()

Hirdetés

Galéria (15)

Kapcsolódó hírek