Ház a Kísértet-hegyen

Előzetes
Misztikus / Horror / Thriller
Egyesült Államok, 1959, 75 perc

Tartalmak(1)

Would you stay in a haunted house for one night for $10,000? That is the situation of five strangers who have been invited by Frederick Loren to stay at a house where many murders have taken place. As the night wears on, strange sounds and ghostly visions appear to the guests. Will they be able to make it through the night or will someone end up dead? Or was it all a hoax? (forgalmazó hivatalos szövege)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Várod, hogy a film végre beinduljon, és egyszer csak vége. A finoman fokozódó rejtély gyilkos összeesküvésbe fordul, és a néző, aki ijesztő horrorfilmre számított, egy olyan krimit kap, amelynek csattanóját a tévés krimisorozatokból ismeri. Ennek megfelelő a díszlet is - nem egy kísérteties gótikus kastély messze a hegyekben. Itt egy fehér, modern házban vagyunk, a fényes város fölötti dombon. A színészek és a karakterek OK, a forgatókönyv ravasz, és egy jó ijesztgetés is van a filmben, de néhány mára már elcsépelt trükk is, és egy szó szerint nevetséges "hátborzongatónak látszó" csúcspont is. Filmkészítés szempontjából szépen leforgatott szórakoztatás, ám elegendő ötlet nélkül. És a kor néhány hasonló horrorfilmjével (A ház hideg szíve) ellentétben, nem aktuális. ()

Goldbeater 

az összes felhasználói recenzió

angol Although William Castle was better known for his ability to attract an audience into cinemas and then play with their nerves in various ways, his films aren’t just money machines. Each one of them has its hidden magic. House on Haunted Hill offers a thrilling experience in an unusual modern gothic gown, a phenomenal Vincent Price and, what’s more, will properly scare you. Castle was clearly a jump scare pioneer at a time when horror films could still do without them. Where did those days go? ()