A belső tenger

Előzetes 1

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Ramón Sampedro egy fiatalkori balesete következményeként már csaknem harminc éve él ágyhoz kötötten. Azóta az egyetlen kapocs, ami a külvilághoz köti, a tengerre néző szobájának ablaka és egyetlen vágya, hogy méltósággal fejezhesse be életét. Napjait azonban megváltoztatja két nő érkezése. Julia, az ügyvédnő azért jön, hogy segítsen az eutanáziára irányuló kérelem megszerzésében. Rosa, egy nő a faluból, aki megpróbálja meggyőzni őt arról, hogy mégis érdemes életben maradnia. Ramón rendkívüli személyisége mindkét nőt rabul ejti és arra készteti őket, hogy most először végiggondolják azokat az elveket, amelyek szerint saját életüket irányítják. Ramón tisztában van vele, hogy csak az képes segíteni neki az utolsó úton, aki igazából szereti őt. (Budapest Film)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar A színvonalas színészi játék (különösen Bardem) és a rendezői pszichológiai megközelítés érzékenysége talán nem érdemel ennyi szentimentalizmust. Ez utóbbi a szappanopera nézőinek szánt könnyekbe süllyeszti a film filozófiai potenciálját. De lehet, hogy Alejandro Amenábar ezt szándékosan teszi, hogy a lehető legszélesebb közönséghez jusson el. Az én szememben azonban a film ezért egy kicsit veszít az értékéből, és inkább egy ideális esti tévéfilm lesz belőle, mint egy nagyszerű történet a mozivászonra. De az ördög vigye el - egy jelenet alatt könnyeztem és szóhoz sem jutottam - a repülős jelenetnél. Pontosan így néznek ki az én "repülő álmaim". Csodálatos. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol Beautiful film. The sensitive approach to the material allows the viewer to have their own opinion on the issue. You will either respect Ramón’s wish to die, or you will see him as someone weak and unable to cope with his destiny and live at least the way his condition will allow. As a supporter of euthanasia and the right to absolute freedom to one’s own life, I’d say let him end things the way he wants, but it’s certainly not a decision I would make in such situation, there are people who have it a lot worse. ()

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol Thematically and in terms of how it was made, this is an exceptionally powerful albeit unsettling film. The weighty theme of voluntary departure from life is captured realistically, without cheap sentiment, and yet extraordinarily emotively. Javier Bardem gives an excellent performance in the lead role, and both of his female partners excel in their respective roles. A socially significant film, of which there are few. Overall impression: 95%. ()