Christine

  • Egyesült Államok Christine (több)
Előzetes

Tartalmak(1)

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék tudni autójukat - illetve a benne lakozó személyiséget. De mi van, ha ez az autó gonosz lélek? Ha ragaszkodó ugyan, de ragaszkodása már nem a szeretet megnyilvánulása, hanem félelmetes szélsőségekbe hajló birtoklási vágy? (RTL Klub)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Horrorfilmként a Christine nem fog teljesen megrémíteni. Nem is lehet komoly horrorfilmet készíteni egy öreg piros autóról, amely ha lerobban, úgy viselkedik, mint egy Transformer. De egy nagy adag ijesztésben és feszültségben mégis lesz része - ami meglepően hatásos egy ilyen abszurd témához képest. Carpenternek sikerül megragadnia a téma bizarr báját is, ami a King regényeire jellemző. Ebben az esetben egy kirekesztett fiatalember fetisiszta rajongása egy autó iránt, amely a bálványképévé válik, és segít neki megtalálnia önmagát. Amire a Christine mozi is épít, és ami jól működik benne - ez egy olyan elmesélő paraméter, amit a horrorfilmeket alkotók mostanában hajlamosak figyelmen kívül hagyni - vagyis a szereplők, az átváltozásuk, a barát megmentésére tett kísérlet motívuma, és hasonlók. ()

J*A*S*M 

az összes felhasználói recenzió

angol Despite being overly long, Christine was a surprisingly not boring film. Someone might say I’m contradicting myself, but that’s not quite true. The story does move pretty slowly, there are very few action scenes, they talk quite a lot (about nothing really interesting), but you can feel Carpenter, so if refuse to get bored, you won’t get bored and you will truly enjoy Christine. The main problem for me is that it is not scary, at all. That’s not that big of an issue in horror, as long as it offers some other kind of enjoyment. Unfortunately, this film is made precisely in a style that is meant to be scary, but fails miserably at that. To wrap up, I want to point out to the scene with the burning moving car, that one’s really great. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol King's Christine is one of his (few) books that I didn't enjoy that much, but what John Carpenter has done with the story is admirable. It's still a B-movie, but it's a proud one. Entertaining and suspenseful, stylish from the opening credits to the very end. It doesn't matter that one might cringe at some of the scenes or the actions of some of the characters, because that's the kind of thing that fits here. Scenes like the first "self-correction" or the one in the flames are unforgettable. ()