Egy füst alatt - Beindulva

Előzetes

Tartalmak(1)

A Füst című film folytatásában visszatérünk New Yorkba, a brooklyni dohányboltba. Újra fölbukkannak a régi szereplők is Auggie boltjában, barátok és vásárlók. És miközben megfordulnak az üzletben, az életükről beszélnek, megosztják velünk a problémáikat, az érdekesebb híreket taglalják. Az üzlet tulajdonosa azon töri a fejét, hogy eladja a boltot, és valószínűleg majd egy vegetáriánus büfé nyílik a helyén. Mindez Auggie barátait is megmozgatja, beugranak, hogy beszélgessenek egy utolsót... (Cinemax)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Bár a Füst című filmet nem találtam túl érdekesnek, ez a folytatás, amelyből hiányzik minden összefüggő cselekmény, meglepő módon jobban szórakoztatott. Mert nem csak Brooklyn mint város a városban képeslapszerű portréja, hanem a szellemes és szimpatikus beszélgetések élvezhetőbb leporellója is, valahol a Füst film és Jarmusch Kávé és cigaretta című filmje között. Száraz humor, a komikus figurák furcsa örömeivel és bánataival fűszerezve... Aki szeret hallgatni, magára talál. A legjobban a Lou Reed általi Svédország leírása tetszett. ()

gudaulin 

az összes felhasználói recenzió

angol Smoke impressed me in its time as an immensely sympathetic essence of the processes of American independent film. However, the sequel feels more like a compilation of unused shots from the first film and improvisational performances that arose as a spontaneous idea of the creators of Smoke, who got together at an anniversary meeting. Although the first film was not strictly based on a story, here there is no story to speak of at all. It feels disjointed and even though the love for Brooklyn and New York shines through, the appearances by popular American creators and celebrities can't save it. Overall impression: 55%. ()