La tarantola dal ventre nero

  • Franciaország La Tarentule au ventre noir (több)
Előzetes

Tartalmak(1)

A deranged killer is injecting beautiful women with the poison of a rare wasp, paralyzing them and forcing them to witness their own brutal murders. From the tantalizingly erotic opening to its vicious stunner of an ending, experience what is considered to be one of the most riveting and acclaimed films in the entire giallo genre. (Blue Underground)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Tisztességes, de nem kiemelkedő "giallo“. Mind egyformának tűnik már. Legalábbis a klasszikus formáját tartók. Egy titokzatos gyilkos, akiből mindig csak kesztyű és szúrófegyvert látható, plusz hátulról egy kabát sapkával/kalappal, véres gyilkosság, nyomozás, másik kesztyű és gyilkosság, következő nyomozás, a nyomozó és a hozzá közel állók fokozatos fenyegetése, igyekezettel az utolsó percben megmenteni őket és leleplezni a gyilkost. Mindig hasonló hangulat és a gyilkos furcsa, megtévesztő tulajdonságai. Egyedül a látvány időnként kiemelkedik, mert kifinomultabb, mint például Argento-nál. Ebben az alkotásban csak meztelenségből és gyönyörű nőkből van több. Főleg az elején. A bevezető masszírozó jelenet kísérve Morricone csábító zenéjével a legjobb pillanat. ()

Goldbeater 

az összes felhasználói recenzió

angol A giallo whose appeal resides solely in its poster with a tarantula, and which is as empty as a drum. And I hate to say this, but Ennio Morricone left me equally cold this time. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol Overall, I must label the film "La tarantola dal ventre nero" as a very well-made giallo. It is not that explicit in terms of violence or nudity, but it is cleverly directed and the creators maintain tension throughout. Additionally, the excellent music by Ennio Morricone adds to the experience. It is a slightly overlooked but definitely successful film that could easily serve as a definition of giallo. It's just a shame that the pace slows down a bit towards the end and the atmosphere is not as strong. ()