Gyilkosok gyilkosa

  • Egyesült Államok The Replacement Killers (több)

Streaming (1)

Tartalmak(1)

Az Amerikában élő kínai emigráns, John Lee (Yun-Fat Chow) profi bérgyilkos. Családja biztonsága érdekében kénytelen elvállalni egy megbízást az alvilág királyától, Mr. Weitől: egy nyomozót kell eltennie láb alól. Lee-nek azonban megszólal a lelkiismerete. A rendőrt életben hagyja, de ezzel a saját életét sodorja veszélybe. Ám Mr. Wei újabb gyilkosokat állít a bérgyikos helyébe, akik immár az árulóra is vadásznak. Lee menekülés közben ismerkedik meg a szép Meg Coburnnel (Mira Sorvino), aki maga is célponttá válik a halálos hajszában. (AMC Hungary)

(több)

Recenziók (3)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy akciófilm, amelynek két férfit kellett volna híressé tennie. A kínai bálvány, Yun-fat Chow számára ez lett volna a nagy hollywoodi debütálás, Antoine Fuqua kliprendező számára pedig a nagyjátékfilmes debütálás. De minden ambíció átlagon aluli forgatókönyvön bukott meg, B-kategóriás videó szintjén Dolph Lundgren szereplésével. A fekete kabátos, felfegyverzett Yun-fat vagány, és a nem önszántából lett partnere, dokumentumokat hamisító szőke Mira Sorvino szexi. De bármennyire is látványosan van megfilmesítve a Gyilkosok gyilkosa film, felszínessége és tartalmi értelmetlensége miatt rossz viccnek hat. Antoine Fuqua három évvel később a kiváló Kiképzés című bűnügyi drámával remekelt, Yun-fat pedig nem akcióhősként, hanem egy boldogtalanul szerelmes spirituális guruként és kung-fu tanárként szerzett világhírnevet az Ang Lee poétikus Tigris és sárkány című filmjében. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol I don't find this "Hong Kong action movie set in America" nearly as bad as they say. Yes, a drop (or rather a couple of liters) of originality wouldn't have hurt the script, because especially in the first half the whole "boss sends assassins - they fail - boss finds out and sends assassins - they fail..." feels stupid, but because of the constant action, reasonable runtime and nice video clip direction, I didn't get bored and my brain didn't feel particularly abused. ()

Hirdetés

Galéria (26)