Az eltűntek

Előzetes

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A fiatal és elszánt Maggie (Cate Blanchett) elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt (Evan Rachel Wood) titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja majd. (Film+)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egyáltalán nem egy rossz film. A feszültség tökéletesen működik, és a rosszfiúk tényleg gonoszak. Néhány jelenet kegyetlensége rendesen felpofoz. Cate Blanchett az első pillanattól kezdve nagyszerű, Tommy Lee Jones-t a hosszú hajú indián szerepében meg kell szokni, de később már megbízol benne, és jól érzed magad vele. Igazán szép operatőri munka, dinamikus akciójelenetek, James Horner nagyon szép zenéje. A film gyengéje a komoly arcú, mégis vicces sámánjelenetek (a gonosz szellemekkel teli Cate feltámasztása). És az akció-thriller sík összeillesztése a pszichológiai síkkal, amikor a lány fokozatosan találja meg az utat régen kitagadott apjához. Minél közelebb kerül a film a fináléhoz, és minél jobban vágyunk a rosszfiúk elintézésére és a happy endre, annál inkább megtagadják tőlünk a megváltás e pillanatát, és a tempót lassítják a csendes lány/apa részek. A film így nem képes fokozódni, és sokszor úgy hat, mintha csak megtoldva lenne. Az anyag koncepciója szigorú western thrillerként jobb lett volna. ()

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol Tommy Lee Jones and Cate Blanchett are great, and the film could have been too if it hadn't been so unreasonably long (I can't imagine the director's cut being twenty minutes longer) and, above all, so boring at times. It's not that I don't mind that there's no shooting in a western, not at all. But in short, well, it dragged on a bit too much during the final three-quarters of an hour, nothing surprised me... And the final confrontation wasn't much either. From time to time I thought of The Stalking Moon with Gregory Peck, which The Missing can only look up to in admiration. ()

Hirdetés

Galéria (90)