vissza az összes hírhez
Jean Dujardin elkerülhetetlenül kezd zsugorodni

Jean Dujardin elkerülhetetlenül kezd zsugorodni

2023.11.05 Szerző Goldbeater

Vedd elő a nagyítót! Az Akadémia-díjas Jean Dujardin (The Artist – A némafilmes, Novembre) fogja játszani a főszerepet a The Incredible Shrinking Man című francia sci-fi filmben, amelyet az Oscar-díjas producer, Patrick Wachsberger (CODA), Picture Perfect Entertainment produkciós cége készít. A film Richard Matheson (1926 - 2013) regényíró és forgatókönyvíró, aki többek között a „Legenda vagyok” című könyv szerzője is, a „The Shrinking Man” című sci-fi regényének modern adaptációja lesz, és egy olyan férfi különös történetét meséli el, aki lassan és elkerülhetetlenül elkezd zsugorodni, miután radioaktív sugárzás és egy rovarirtó szer egyedülálló kombinációjának volt kitéve, és orvosai tanácstalansága mellett meg kell tanulnia szembenézni azokkal az akadályokkal, amelyeket egy új, soha nem látott méretű világ tartogat számára.

 

A filmet Jan Kounen (Mon cousin) holland rendező készíti, aki korábban már dolgozott együtt Dujardinnal a 99 frank és a Két mesterlövész című vígjátékokon. Patrick Wachsberger mellett Alain Goldman (Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy, La French) is produceri támogatást nyújt a projekthez a Pitchipoi Productions nevű cégén keresztül, a forgatás pedig jövő év májusában kezdődik.

 

Richard Matheson regényét 1957-ben az Universal Pictures stúdió adaptálta. A Jack Arnold (Óriáspók, A fekete lagúna szörnye) rendezésében és Grant Williams a zsugorodó főhős szerepében készült, nagyra értékelt A hihetetlen zsugorodó ember című film a magával ragadó és idegtépő kaland mellett úttörő vizuális effektek sokaságát mutatta be, és mai napig a sci-fi műfaj egyik nagy klasszikusának számít. Az új változat készítőinek tehát keményen meg kell majd dolgozniuk azon, hogy új filmjükkel megállják a helyüket ebben az összehasonlításban.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Legenda vagyok második filmje előre halad

A Legenda vagyok második filmje előre halad

2023.12.03

A Legenda vagyok című filmnek nagy sikere volt, főleg hazai pályán. A posztapokaliptikus film, amelyben Will Smith egy tudósként és a Földbolygó feltételezett utolsó embereként próbál megbirkózni az… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)