Legendás harcosok

(sorozat)
  • Magyarország A történelem legnagyobb harcosai (több)
Dokument / Történelmi
Csehország / Egyesült Államok, 2019, 6x48 perc

Tartalmak(1)

1. Viking száműzetés: A sorozat első részében minden idők legszilajabb népével ismerkedhetünk meg. Hősünk - vagy inkább antihősünk - Sigurd Björnsen. Még a vikingek közt is harcias ember hírében állt, s ennek meg is volt a következménye.
2. Lovagból templomosig / Geofroi de Champagne: Lovagok, akik fényes páncélzat helyett kezdetben páncélinggel indultak keresztes hadjáratra. A legismertebbek közülük is a harcos templomos lovagok. Geoffroi de Champagne-t, a hit elhivatott védelmezőjét követjük Franciaországból a Szentföldre.
3. Drustan / A kelta, akiből vezér lett. A kelták: féktelen törzsek, melynek tagjai testüket kékre festették, gyakran meztelenül indultak harcba gyönyörűen kidolgozott fegyvereikkel. Milyen lehetett egy ilyen nép vezérének lenni? Megtudhatják Drustan, a kelta történetéből.
4. Julius / Az első polgár harcos. A római légiók páratlan harci alakulatok voltak. De ezeket az alakulatokat a Birodalom legkülönbözőbb területeiről toborzott emberek alkották.
5. Fraser / A skót klánvezető. A történelem harcosai közül a legromantikusabb színben kétségtelenül a skót klánok lázadóit ábrázolják. De valamivel több, mint 700 évvel ezelőtt a skót felföldön Fraser Donnachaidh valóban élt. Milyen lehetett számára a harcos útja? (History)

(több)