Élet a bűn után

(sorozat)
  • Egyesült Államok The Crimes that Changed Us
Dokument / Krimi
Egyesült Államok, 2020, 8x43 perc

Forgatókönyvíró:

Sebastian Smith

Szereplők:

Richard Jewell (a. f.), David Joo (a. f.)

Tartalmak(1)

1. A Menendez testvérek: Amikor egy hollywoodi ügyvezető és felesége brutális gyilkosság áldozata lesz, a gyanú két fiukra irányul. A gyilkossággal vádolt testvérek felkavaró családi titkokat árulnak el.
2. Andrea Yates: Egy anya extrém vallási megszállottsága és szülés utáni pszichózisa bűvöletében azt hiszi, hogy a Sátántól kap üzeneteket, és ennek hatására vízbe fojtja mind az öt gyermekét.
3. Atlantai olimpiai dráma: Az 1996-os olimpián egy biztonsági őr csőbombákra bukkan és kiüríti a területet. Az FBI nyomoz a hősként ünnepelt férfi után, miközben a valódi tettes újabb merényleteket követ el.
4. A bébiszitter tárgyalása: Egy 18 éves brit bébiszittert azzal vádolnak, hogy megrázta és ezzel meggyilkolta a nyolchónapos Matthew Eappent. Tárgyalása hatalmas médiavihart váltott ki.
5. Selena: 1995-ben egy texasi motelben meggyilkolnak egy sztárként imádott énekesnőt. A rajongók határozott fellépést követelnek a rendőrségtől a gyilkossal szemben.
6. Patty Hearst: Egy radikális csoport elrabolja Patty Hearst örökösnőt és ráveszi, hogy csatlakozzon ahhoz. Együtt erőszakos bűncselekmények sorozatát követik el, beleértve a gyilkosságokat is.
7. Rodney King: 1992-ben Los Angelesben a rendőrök kegyetlenül megverték Rodney Kinget. A rendőrök felmentését követő felháborodás zavargásokhoz vezetett. Erre emlékezünk. (Investigation Discovery)

(több)