A megszelídítetlen völgy

(sorozat)
  • Kanada Untamed Valley
Dokument
Kanada, 2017, 3x47 perc

Vágó:

Adam Coates

Tartalmak(1)

1. Vízilovak lagúnája: A zambiai Luangwa folyó nyüzsgésétől távoli, védett, elszigetelt Kasikizi-lagúna számos faj kis közösségeinek ad otthont. Az esős évszak közepén pereméig megtelik vízzel – ez a békés hely épp ideális két vízilóbika számára, akik a vizes mélységben tanyáznak. A lagúna az ő menedékük, egy világ választja el az erőszakosabb élettől, melyet maguk mögött hagytak a folyónál, ahol meg kellett küzdeni a területükért a partok harcra kész uraival.
2. A folyókanyar: A zambiai Luangwa folyó egyik legnagyobb kanyarulata több mint három kilométer hosszú. Csak úgy hemzseg itt az élet – nemcsak a mély medencékben ejtőző vízilovak élőhelye ez, hanem fontos átkelőhely is az elefántok számára, valamint vízlelőhely a hatalmas bivalycsordáknak.
3. Az elefántcsont-síkság: A zambiai Luangwa-völgyben élővilágban gazdag füves puszta terül el, melyet a helyiek elefántcsont-síkságnak hívnak. Ebben a nyüzsgő lakókörzetben él egy varacskosdisznó család, egy páviáncsapat és egy magányos nőstényleopárd, Olimba. Kövessék figyelemmel, hogyan alakul az élet és halál körforgása nap mint nap a zambiai vadon eme érintetlen sarkában! (Love Nature 4K)

(több)