Tartalmak(1)

1. rész Németország az 1920-as években. Egy kis faluban a Dassler-testvérek a tökéletes sportcipő elkészítéséről álmodnak. Hamarosan be is mutatják az új termékeiket, amelyek nemzetközi hírnevet szereznek nekik. A két testvér nem is különbözhetne jobban egymástól, Adi egy befelé forduló feltaláló, kézműves és sportoló, míg Rudi egy zseniális üzletember és impulzív nőcsábász. Kezdetben ideálisan kiegészítik egymást, idővel azonban az üzletről vallott elképzeléseik egyre jobban különböznek egymástól.
2. rész
A harmincas években, a náci rezsim felemelkedésével párhuzamosan a Dessler-testvérek között régóta fennálló nézetkülönbségek egyre mélyebb szakadékká mélyülnek. A bizalmatlanság végül oda vezet, hogy a két testvér útjai elválnak egymástól. Természetesen mindegyik marad a kaptafánál, és azt csinálják, amihez a legjobban értenek: sportcipőket. Létrejön a világ két legismertebb márkája, az Adidas és a Puma. A versengés végigkíséri Adi és Rudi egész életét, és átszáll a következő generációra. (HBO Europe)

(több)

Recenziók (1)

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol The story of the Dassler brothers is very interesting and the Germans portrayed it very realistically in this TV movie. Especially in terms of the historic facts. The situation was a bit worse with the first part, which was a bit lengthy at the beginning and even though it tried to paint a sufficiently exact picture of the characters of the brothers where one is not better than the other, once the Nazis arrived, the film started getting pretty interesting. And this was then reflected mainly in the second part, which is definitely worth waiting for. There are numerous twists, a lot of suspense and it has a great historical atmosphere. And you will be surprised by a couple of Czech actors. ()

Galéria (55)