Titkos vándorlás

(sorozat)
Dokument
Franciaország, 2018, 4x52 perc

Tartalmak(1)

1. rész: A vándorló állatokat bemutató film első részének főszereplője egy különleges denevérfaj. A durvavitorlájú törpedenevérek évente kétszer több ezer kilométert tesznek meg Észak-Európából, hogy délen tölthessék a telet. A film végigkíséri őket a veszélyes úton, és választ keres rá, hogyan tudják végigcsinálni a rendkívüli kitartást igénylő vándorutat.
2. rész:
  A vándorló állatokat bemutató film második része egy sólyomfajt mutat be, az Eleonóra-sólymot. Megtudhatjuk, hogy ezek a madarak hogyan tesznek meg majdnem tízezer kilométert téli szálláshelyükig, és hogyan tájékozódnak a hatalmas út során a felnőtt példányok és az önállóan költöző néhány hónapos fiókák is.
3. rész: A vándorló állatokat bemutató filmsorozat harmadik részében a barátposzátákat ismerhetjük meg. Ez a kiválóan alkalmazkodó faj különféle vándorlási útvonalakat választ, néha egészen szokatlanokat is. Ennek okait kutatják neves ornitológusok, néha amatőr madárrajongók segítségével, és meglepő következtetésekre jutnak. (MTVA)

(több)

Galéria (11)