Hajtóvadászat

Előzetes 3

Tartalmak(1)

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél birtokosát közvetlenül eltűnése előtt pedofíliával vádolták meg, majd az ügyét szokatlan gyorsasággal lezárták. A csendes, traumatizált fiú azonban nem hajlandó beszélni a rendőrségen, miközben menekülnie kell a banda elől is, akiktől elszökött, hogy új életet kezdjen. Mørck felügyelő egyszerre szeretne a végére járni a titokzatos eltűnésnek, és segíteni a bajba jutott fiúnak. (Vertigo Média)

(több)

Videók (5)

Előzetes 3

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ulrich Thomsen jó színész, ez nem is kérdés, de Nikolaj Lie Kaas sokkal markánsabb jellemvonásokat adott Carl szerepének, ami a film drámaisága szempontjából kulcsfontosságú. Az "új Aszad" pedig egy teljesen unalmas side-kick, így a köztük lévő buddie kémia, ami annyira fontos volt ebben a krimisorozatban, szinte teljesen eltűnt. De ennél nagyobb probléma - még akkor is, ha a filmet az előző részektől függetlenül érzékelnénk - maga a feldolgozás. A Hajtóvadászat egy unalmasan és statikusan rendezett film, a párbeszédekkel teletűzdelt cselekményből hiányzik a dinamika, nem tud megragadni, az akciójelenetek (ha egyáltalán annak nevezhetjük) pedig úgy néznek ki, mintha egy középszerű hazai tévésorozatból kerültek volna ki (a leglátványosabb az építkezésen zajló üldözés). A cseh romák mint a történet szürke zónájának motívuma hazánkban eleve vitatható lesz, de a helyi összefüggésektől eltekintve is kínos. Sajnos, hacsak valami nem változik jelentősen a következő részben, ez az érdekes széria az előző A 64-es betegnapló című filmmel véget ért. ()

angel74 

az összes felhasználói recenzió

angol I don't agree that the recasting of Nikolai Lie Kaas by Ulrich Thomsen was a misstep. His performance gave detective Carl Mørck a little more deliberate character, which fits the subject quite well. The stumbling block lies more in the rather bland scenario. However, I have no serious reservations about the directing and I quite like the music. (60%) ()

Hirdetés

Galéria (55)