Állati érdekességek

(sorozat)
  • Egyesült Királyság How Do Animals Do That?
Dokument
Egyesült Királyság, 2019, 22 perc

Szereplők:

Hugh Bonneville (narrátor)

Tartalmak(1)

Lebegő gyíkok és halhatatlan medúzák (1. rész): Új tudományos eredmények és megdöbbentő kísérletek teszik érthetővé, hogyan tud egy gyík szó szerint járni a vízen. Valóban örökké élhet egy medúza?
Szuperszonikus baglyok és láthatatlan polipok (2. rész): Egy madárszakértő elmagyarázza, hogyan tudja egy gyöngybagoly elkapni a zsákmányt, amelyet nem is lát. Mitől lettek a polipok az álcázás mesterei?
Hátrafelé repülő madarak és nyálkás tengeri lények (3. rész): Lassított felvételeken láthatjuk, hogyan képes egy kolibri visszafelé repülni. Miért a nyálkahal az óceánban élő egyik legundorítóbb lény?
Kutyabeszéd és krokodilállkapocs (4. rész): Szakértők elemzik a kutyák farkcsóválásának jelentését. Mi a titka a krokodilok erőteljes harapásának - és hogyan lehet elkerülni?
Látnok macskák és bundás vidrák (5. rész): Új tudományos eredmények és kísérletek igazolják, hogy a macskák másodpercekkel előre megérzik a földrengést. Hogyan őrzi meg testének melegét a tengeri vidra a jeges vízben?
Elefántormány és ősi állatok (6. rész): Új tudományos eredmények és megdöbbentő kísérletek teszik érthetővé az elefántok ormányának eredetét. Miért élnek egyes állatok nagyon hosszú ideig, és miért dorombol a macska?
Szuperintelligens delfinek és éhes hiénák (7. rész): Egy víz alatti utánzó játék igazolja, milyen intelligensek a delfinek. Miért képesek a hiénák szinte bármit megenni? Hogyan győzik le a gekkók a gravitációt? (Animal Planet)

(több)