Monte Cristo grófja


Epizoda 2 (E02)

(epizód)
Kaland / Romantikus / Dráma / Történelmi
Franciaország / Németország / Olaszország, 1998, 1 h 30 perc

Rendező:

Josée Dayan

Adaptáció:

Alexandre Dumas st. (könyv)

Forgatókönyvíró:

Didier Decoin

Operatőr:

Willy Stassen

Zeneszerző:

Bruno Coulais

Szereplők:

Gérard Depardieu, Naike Rivelli, Ornella Muti, Jean Rochefort, Georges Moustaki, Roland Blanche, Serge Merlin, Thierry de Peretti, Patrick Bouchitey, Frédéric Gorny, Stéphan Guérin-Tillié (több)
(további alkotók)

Tartalmak(1)

1. rész: A fiatal Morcerf vicomte meghívja párizsi otthonukba megmentőjét, Monte Cristót, aki annyi év után most látja viszont először egykori menyasszonyát, Mercedest. Az asszony megzavarodik, nem tudja, mit gondoljon. Rajta kívül senkinek nem gyanús a titokzatos gróf. Monte Cristo grófja ezután a királyi főügyésszé előlépett Villefort-ral "ismerkedik meg", aki annakidején Marseille-ben elítélte. Az ifjú Morrel szerelmes Villefort lányába, akit máshoz akarnak feleségül adni, így nem sok reményük lehet a boldogságra. A főügyész titokban nyomoztatni kezd, hogy kiderüljön, ki is az a titokzatos Monte Cristo gróf...
2. rész: Monte Cristo grófja bosszúhadjáratának következő áldozata Danglars báró. A pénzéhes férfit egy trükkös manőverrel ráveszi, hogy szabaduljon meg spanyol részvényeitől, aki így elindul az anyagi csőd felé. Monte Cristo grófja megtudja a főügyész bűnét: egy titkos frigyből született újszülöttet elásott a kertben. Azt azonban nem tudja Villefort, hogy a gyereket valaki megmentette. Valentine de Villefort boldogtalan: apja D'Épinay főhadnagyhoz akarja férjhez adni, holott ő a fiatal Maximillian Morrelt szereti. (MTVA)

(több)

Szereplők: