Monte Cristo grófja


Epizoda 1 (E01)

(epizód)
Kaland / Romantikus / Dráma / Történelmi
Franciaország / Németország / Olaszország, 1998, 1 h 30 perc

Rendező:

Josée Dayan

Adaptáció:

Alexandre Dumas st. (könyv)

Forgatókönyvíró:

Didier Decoin

Operatőr:

Willy Stassen

Zeneszerző:

Bruno Coulais

Szereplők:

Georges Moustaki, Roland Blanche, Jean-Claude Brialy, Serge Merlin, Jean-Marc Thibault, Thierry de Peretti, Patrick Bouchitey, Frédéric Gorny, Stéphan Guérin-Tillié, Guillaume Depardieu (több)
(további alkotók)

Tartalmak(1)

1. rész: 1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt bonapartizmus koholt vádjával letartóztatják, és If várába zárják. 18 évet tölt ártatlanul If várában raboskodva, míg cellatársa, Faria abbé halála hozzásegíti a meneküléshez. Megtudja, hogy ki az a három ember, aki felelős a börtönbe juttatásáért. Felkeresné szeretteit, de édesapja időközben belehalt a bánatba, menyasszonya, Mercedes pedig ismeretlen helyre költözött. Miután Faria abbé kincsét megtalálja Monte Cristo szigetén, új életet kezd Monte Cristo gróf néven...
2. rész: A gazdag Monte Cristo könnyen kideríti, kik gyártották azt a névtelen levelet, amely egész életét tönkretette: Danglars, aki azóta meggazdagodott és most a bárói cím tulajdonosa, valamint Fernand Mondego, aki felvette a de Morcerf gróf nevet. Bár szívét összetörte a hír, hogy hajdani menyasszonya, Mercedes éppen Morcerfhez ment feleségül, mégis segít kiszabadítani fiát, Albertet egy emberrabló fogságából. A Morrel hajózási társaság idős tulajdonosa annak idején titokban segítette az ő magára maradt apját, ezért angol bankárnak adva ki magát megfizeti a cég adósságát, és újra építteti elsüllyedt hajóját. (MTVA)

(több)

Szereplők: