Földünk nagy folyói

(sorozat)
  • Magyarország A Föld nagy folyói (több)

Évad(2) / Epizódok(6)

Tartalmak(1)

Az Amazonas (1. rész): Az Amazonas a legek folyója: a legnagyobb vízhozamot produkálja, a legnagyobb vízgyűjtőterülettel rendelkezik, a legváltozatosabb élővilágnak ad otthont. Dél-Amerika kilenc országát szeli át, állatok és emberek millióinak életét határozza meg döntő módon. Az Amazonas egyszerre áldás és átok, csodás természeti jelenség és kíméletlen csapás. A film bemutatja, miként élnek együtt halak, madarak, emlősök – köztük mi, emberek – ezzel a folyóval, mely hatalmas esőerdőket táplál, különleges állatoknak nyújt menedéket, és ősi törzsek tisztelik szentként, gyógyító erőt tulajdonítva neki. Az Amazonas számos olyan titkára derül fény, melyet egészen a legutóbbi évekig megőrzött magának.

A Nílus (2. rész): A Nílus Földünk leghosszabb folyója, az Egyenlítő vidékétől a Földközi-tengerig 6000 kilométeren át halad Afrika vadregényes tájain. Forrása egészen a legutóbbi időkig ismeretlen volt, mivel a fekete kontinens csak lassan, fokozatosan tárta fel titkait a felfedezők előtt. Az egyiptomiak szent folyója több országot érintve igen változatos képet mutat. Hol vad zúgók és meredek vízesések, hol pedig kiterjedt mocsárvidékek jellemzik. Ennek megfelelően sokszínű élővilág jellemzi, a legkisebb rovaroktól az elefántokig számtalan faj – köztük természetesen az ember – fennmaradásának zálogát jelenti a Nílus az afrikai kontinens forró tájain.

A Mississippi (3. rész): A Mississippi több, mint egy nagy folyó Észak-Amerikában. Egy nemzet jelképe, összetartó ereje, emellett pedig az egyik legfontosabb kereskedelmi útvonala, mely összeköttetést teremt az Egyesült Államok középső, mezőgazdasági termelésben érdekelt területe és az óceán között. A folyó a forrásvidékétől kezdődően egészen a torkolatánál kialakult mocsarakig igen különleges élővilágnak ad otthont. Ám ez az idill veszélyben lehet, hisz a Mississippi szabályozásáért tett erőfeszítések káros hatásokat idéztek elő. Sikerül-e megfékezni, esetleg visszafordítani ezeket a folyamatokat? Erről is szól a film, mely látványos utazásra hív az Egyesült Államok jelentős részét átszelő Mississippi kanyarulatait követve. (MTVA)

(több)

Filmtár

Felhasználó Formátum Nyelvek Hozzáadva Jegyz.
apokar digitális másolat
2023.07.05
carlos 2010 Egyéb
2020.09.17
majo25 Egyéb
2020.09.17
GarGG Egyéb
2020.03.16