Tartalmak(1)

Most London városát ismerhetik meg nézőink és a brit irodalomból szemezgetünk Colin Finbow: Péntek este van, Alan Plater: Izgalmas este, valamint Tom Stoppard: Ésszerű magyarázat című történetei által.

1. Colin Finbow: Péntek este van című története a kisemberek semmitmondó, érdektelen életéről és problémáiról szól. Összeveszik az asszonnyal a főhős, ezért a kocsmába megy, ott beleköt valakibe, veszekednek. Rádöbben arra, hogy az a régi cimborája. Összeölelkeznek, isznak. Egy nő kikezd a férfival, mindegyik mondja a magáét, egyik sem válaszol a másik kérdésére.
2. Alan Plater: Izgalmas este - A semmitmondás és az értelmetlen gondolkozás abszurddá fokozása. A férfi otthon ül, felesége nyitva hagyja a WC-ben a villanyt. Egész este ezt kutatja, ki lehet a WC-ben?
3. Tom Stoppard: Ésszerű magyarázat - A nyomozó belép a nyárspolgár lakásába, a bűntett helyszínén egy parkolócédulát talál. Ebből következtet a bűnösre. Kihallgatja őket. Kiderül, nem is volt bűnügy. A vizsgálata téves. Majd rajta fog röhögni mindenki. (MTVA)

(több)

Szereplők: