A kihalás szélén

(sorozat)
  • Egyesült Államok Extinct or Alive
Dokument / Kaland
Egyesült Államok, 2018, 8x42 perc

Operatőr:

Mike Buchbauer

Szereplők:

Forrest Galante (útmutató)
(további alkotók)

Tartalmak(1)

Tajvani ködfoltos párduc (1. rész): Forrest nyomába ered azoknak a beszámolóknak, amelyek szerint a nemrég kihaltnak nyilvánított tajvani ködfoltos párduc mégis létezik.
Új-fundlandi fehér farkas (2. rész): Forrest összefog egy új-fundlandi szakértővel, aki az 1930-ban kihaltnak nyilvánított fehér farkast keresi. Találkoznak egy vadásszal, aki úgy véli, hogy lelőtt egy ilyet.
Floridai fekete farkas (3. rész):
Forrest a floridai Everglades vidékén keresi a fekete farkast, amelyet soha nem láttak az USA-ban. A nyomok arra utalnak, hogy a szóbeszédnek lehet valami alapja.
A zanzibári leopárd (4. rész): Forrest kiterjedt expedíciót indít Zanzibár forgalmas utcáin és trópusi dzsungeleiben a kihalt leopárd után, amely sokak szerint fekete mágia áldozata lett.
Az Észak dodója (5. rész): Forrest a Feröer-szigeteken az alkamadár nyomát keresi, egy repülésre képtelen nagyméretű tengeri madárét, amelyet több mint 175 évvel ezelőtt kihaltnak nyilvánítottak.
A madagaszkári óriás (6. rész): A madagaszkári vörös bundás óriásmaki, a Pachylemur csaknem akkora volt, mint egy emberszabású majom. Forrest a dzsungelben kutatva be szeretné bizonyítani, hogy a faj nem halt ki.
A jávai tigris (7. rész): Forrest Indonéziában, Jáva szigetén keresi a jávai tigris nyomát. Bár 2003-ban kihaltnak nyilvánították, nemrégiben jelezték, hogy mintha látták volna.
A tasmán tigris (8. rész): Miután többen is beszámoltak arról, hogy látták a tasmán tigrist, Forrest a Cape York-félszigeten próbál az egyedülálló faj nyomára jutni. (Animal Planet)

(több)