Az élő tengerpart

(sorozat)
  • Kanada The Living Beach
Dokument
Kanada, 2016, 6x47 perc

Rendező:

Jeffrey Wheaton

Zeneszerző:

Bob Daly

Szereplők:

Tish Iceton (narrátor)

Tartalmak(1)

1. Florida: Florida híres homokos tengerpartjairól – és rengeteg van belőlük: ez a kontinentális Egyesült Államok árapálynak legjobban kitett partvidéke. Az óceán játszóterei egyben kritikus fontosságú élőhelyei is több veszélyeztetett fajnak.
2. Nova Scotia: Nova Scotia mindkét szélén láthatjuk, hogy mi történik, ha két természeti erő feszül egymásnak, és azt is, hogy a kettő egyensúlya elengedhetetlen az itt kialakult élet fennmaradásához.
3. Mexikó: A mexikói Yucatán-félsziget mitológiájában szerepel egy védelmező Földanya jellegű istennő, Ixchel, aki termékenységet és gyógyulást hoz a vidéknek. Ixchel árnyékában most tanúi lehetünk egy ősi születési szertartásnak, amire évente sor kerül Mexikó partjain: a nőstény közönséges levesteknősök kivonszolják testüket a homokra, és elássák tojásaikat.
4. Hawaii: A Hawaii-szigeteken saját szemünkkel láthatjuk, hogy az alkotó és pusztító erők hogyan formálják az élő tengerpartot. Ezeket a partokat aktív vulkánok teremtették, és nem is létezhetnének e forrón izzó olvasztótégelyek nélkül
5. Ausztrália: Ausztrália Queensland államán túl található a Fraser-sziget, ez a tisztán homokra épült, komplex ökoszisztéma. A Fraser-szigetre látogató akkor is egy élő tengerparton jár, amikor az esőerdő közepébe, az eukaliptusz-erdőkbe vagy a mangróve-mocsarakba téved.
6. Kalifornia: A kaliforniai tengerpartok között találjuk a világ legszebbjeit, de vajon egyensúlyukat valóban felborítja az ember hatása a természetre? Mi kell ahhoz, hogy a Csendes-óceán partján fennmaradhasson a varázslatos fauna - az igazi, élő tengerparton? (Love Nature 4K)

(több)

Filmtár

Felhasználó Formátum Nyelvek Hozzáadva Jegyz.
majo25 Egyéb
2019.02.09