Vissza a vadonba

(sorozat)
  • Németország Rewilding
Dokument
Németország, 2017, 3x50 perc

Tartalmak(1)

1. Az európai bölény visszatérése: Ők Európa legnagyobb szárazföldi emlősei, és az utolsó vadon élő bölényfaj a kontinensen. Az európai bölény egykor szabadon járt a régi kontinens mezőin, de újvilági rokonához hasonlóan, a 20. század elejére a kihalás szélére sodródott. Azonban az újratelepítésnek köszönhetően ma újra természetes élőhelyükön láthatjuk ezeket a lenyűgöző állatokat.
2. Észak rejtett ékköve: A Steinhuder Meer Észak-Németországban, Hamburgtól nem messze az élővilág sokszínűségéről híres. Különböző élőhelyeket találni itt, mocsarakat, ártereket, nádasokat és homokdűnéket, melyeknek köszönhetően a legnagyobb német édesvízű tó különlegesen vonzó életteret jelent a legkülönbözőbb állatoknak. Emellett ez a sokszínű táj remek kültéri laboratórium a biológusok számára, akik egy fontos élőlény visszatelepítésére készülnek.
3. Andalúzia küzdelme: Andalúzia a legkülönfélébb élőhelyek mozaikjaként épül fel a sivatagos Almeria régiótól kezdve a Sierra Nevada havas hegycsúcsaiig, a Sierra Morena kiszáradt magyalerdőitől Cadiz bámulatos parafaerdőin át Granada sziklabozótosaiig. A történelem során az itt letelepedő emberek és a vadászat nagy hatást gyakorolt a tájakra és az itt élő élőlényekre. Napjainkban az Andalúziában élő állatok közül sok egészen újszerű túlélési stratégiákat fejlesztett ki, amelyeknek köszönhetően újra meghódíthatják Andalúziát. Bár időnként némi emberi segítséggel. (Love Nature 4K)

(több)