Lány

Előzetes 2

Tartalmak(1)

Lara 15 éves lány, aki fiútestbe született. Profi balerinának készül a nagy presztízsű belga táncakadémia növendékeként. A balett órákon a fizikai és lelki tréning minden táncosnak önmagában is nagy megterhelést jelent, Lara ráadásul közben nemi átalakító műtétére is készül. Lara számára a testi felnőtté válás egyszerre zajlik a fiú testből lány testbe átalakulással. (Vertigo Média)

(több)

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Ennél pontosabb ábrázolást nem találsz egy tizenéves transz lányról és megpróbáltatásiról amiatt, hogy társadalmi elfogadtatás szempontjából tévedésből más testbe született meg. A kérdés az, hogy élvezni fogod-e ezt a bensőségesen átgondolt, formailag konvencionális kivitelt, amely az első perctől az utolsóig az arcáról leolvasható érzésekre támaszkodik. Én élveztem. Fontos és kedves szereplő az apja, aki lelkileg nem tud segíteni rajta, bármennyire is próbálkozik. [Cannes] ()

angel74 

az összes felhasználói recenzió

angol Lara's story is so realistic that it makes your heart ache. Belgian director Lukas Dhont's feature film debut offers a sensitive and deep insight into the soul of a teenage girl trapped in a boy's body who longs to become a ballerina. She is willing to do almost anything for her dream. Victor Polster literally took my breath away with his extraordinary performance of the title role. The final denouement really shocked me, even though I subconsciously expected something similar. (85%) ()