A főemlősök világa

(sorozat)
Dokument
Egyesült Államok, 2016, 8x45 perc

Tartalmak(1)

1. Az Anja-hegy lemúrjai: Több millió évvel ezelőtt pár, otthonától elszakadt élőlény Madagaszkár vad partjain találta magát. Távol a kontinenstől az újonnan érkezettek elszigeteltségben fejlődtek tovább, így alakult ki a mai, varázslatos világ, ahol a ritka, egyedi élőlények tökéletesen alkalmazkodtak trópusi menedékükhöz.
2. Madagaszkár lemúrjai: Ez a sziget a lemúroké: ezek a lenyűgöző, fán élő madagaszkári főemlősök most minden méretben felvonulnak, a hatalmas indritől a legapróbb egérmakiig.
3. Az elveszett erdő vándorai: A történet Hogsbackben játszódik, Dél-Afrika keleti fokán, egy hegy tetején elterülő városkában. Élőhelyeik elvesztése és feldarabolódása miatt a közeli erdőkben élő fehértorkú cerkófok és fokföldi papagájok kénytelenek természetes élőhelyükön kívül táplálékot keresni, és nap mint nap bemerészkednek a lakott területekre.
4. Bambelela páviánjai: Erejük a létszámban, az alkalmazkodóképességben és értelmes vezetőikben rejlik. A bambelelai páviáncsapat kiváló példája annak, miért ilyen sikeresek a páviánok Afrikában. Kifinomult társas viselkedésük és szervezettségük nagyban tükrözi az emberek társadalmát, és megmutatja, mennyire hasonlóak vagyunk főemlős rokonainkhoz.
5. Etiópia geládái: A geládapáviánok egyedül Etiópiában, a Simien-hegység csúcsain és fennsíkjain találhatóak meg. Ez az ősi hegyvonulat lenyűgöző szépséggel és sokszínű élővilággal bír. Most a geládák hegyi csapatát követjük, akik napi vonulásuk során a sziklaszirtektől a hegytetőre tartanak.
6. 
7. Afrika páviánjai: A pávián egyike a világ legsikeresebb, leginkább domináns főemlőseinek. A faj Afrika-szerte megtalálható; most megtudhatjuk, hogyan sikerült ezeknek a lenyűgöző állatoknak alkalmazkodniuk a hegyek és a sivatagok világához, a savas tavak partjaihoz és még a hatalmas óceán partvidékéhez is!
8. (DIGI Animal World)

(több)