Apás vakáció

(sorozat)
  • Szlovákia Prázdniny
TV szpot 1
Vígjáték / Családi
Szlovákia, (2017–2020)

Rendező:

Ivan Predmerský

Forgatókönyvíró:

Kristina Cibulková, Stano Guštafík

Szereplők:

Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Palonder Greppelová, Samuel Kennedy, Karolína Kubánková (több)
(további alkotók)

Évad(4) / Epizódok(40)

Tartalmak(1)

Ki ne emlékezne a nagyszülőknél, vidéken töltött nyári napokra? A szabadban játékkal, felfedezéssel és sok – sok élménnyel teli, boldog gyerekkorra? Meghatározó időszak ez mindenkinek, és soha nem késő újra élni a boldog gyerekkort, megmutatni a saját gyerekeinknek, hogy tévé és mobiltelefon nélkül is remekül lehet szórakozni. Ezen gondolat mentén indult el ez az igazán felhőtlen szórakozást ígérő szlovák sorozat is, ahol mindenki egy kicsit bele tud helyezkedni a történetbe. Laco, Jano és Zdeno nemcsak unokatestvérek, hanem a legjobb barátok is. Laco fogadást köt a feleségével, hogy képesek két hetet eltölteni a gyerekekkel a nagypapa tanyáján, és ha ez sikerül, akkor összehozhatja régi zenekarát. 
A három férfi biztos abban, hogy a srácok imádni fogják a tanyát és az együtt töltött időt, és magabiztosságuk akkor sem inog meg, amikor az x-boxhoz szokott gyerekek ijedten hőkölnek vissza a budi szagától, a szoba sarkában tanyázó pókoktól és az üres hűtőtől. Lacon, Janon és Zdenon mindenesetre nem múlik, hogy feledhetetlenné tegyék a nyarat, kirándulást szerveznek, gokartot építenek, sátraznak, strandra mennek és összehozzák őket a közeli falu lakóival. Eközben a srácok sem könnyítik meg az életüket. Bár időnként összevesznek, szerencsére a felmerülő problémák közös megoldása összehozza őket. Akkor is, ha utólag kiderül, hogy az éppen odakozmáló gulyást nem szerencsés pálinkával és ketchuppal ízesíteni, az elkobzott mobilokat megkeresni, vagy éjjel az erdőben maradni. Eközben a városban maradt édesanyák élvezik a váratlanul kapott szabadidőt, és olyan programokat szerveznek, amire évek óta nincs idejük. Legyen az nudista strand vagy edzőterem, igaz, ez utóbbi esetében csak a kávézóig jutnak. 
A sorozat, amiben az egész család magára ismerhet, mely tükröt tarthat, miközben önfeledten kacaghatunk nemcsak a szereplőkön, hanem kicsit önmagunkon is. (MTVA)

(több)