Alfa

  • Egyesült Államok Alpha (több)
Előzetes 1

Tartalmak(1)

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára… A különleges világba vezető, elképesztő látványvilágú izgalmas történet az ősember korába vezet, de ismerős történetet mesél el: egy kutya és egy ember barátságát… (InterCom)

(több)

Videók (6)

Előzetes 1

Recenziók (7)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy ennyire banális és nem éppen eredeti túlélési sztorivonal elég is lett volna, ha a film "bosszúálló módra" fizikailag valós, zord természetben játszódott volna. De épp ellenkezőleg - egy mesterkélt, giccsesen kiszínezett kifestőkönyv, amelyben a lenyugvó nap sem valódi. A "zöld képernyő előtt forgatott kalandmese" kategóriában talán megállja a helyét - nem olyan ostoba, mint Emmerich I. e. 10 000 filmje, és a színészek igyekeznek érzelmesek lenni - de a körülöttük lévő mesterkéltség túl sok volt nekem. Nem is beszélve az operatőr megközelítéséről és a time-lapse felvételekről, mint egy bombasztikus reklámból vagy videojátékból. Egy filmnek, amelyben a főhőssel együtt kellene elveszettnek és tehetetlennek éreznem magam egy zord, barátságtalan környezetben, ezt azért másképpen kellene előadnia. ()

Malarkey 

az összes felhasználói recenzió

angol Who would have guessed that the creators can make a prehistoric story into one of the nicest films about the friendship of a man and a dog. A nice surprise, where the bar is unnecessarily lowered by its beginning, but once a young boy and a wolf enter the stage, then every scene features a beautiful shot and brings you a dose of emotions. ()

Hirdetés

novoten 

az összes felhasználói recenzió

angol Sometimes a more grown-up Disney movie, sometimes an uncompromising fight for survival, but throughout the entire running time, it's an avalanche of emotional decisions and breathtaking visual scenes. Almost every other shot of this (almost) inaccessible version of Brother Bear deserves its place like a picture on the wall. And I don't care deeply that it's not a groundbreaking story and that the dialogue sometimes comes across as pathetic phrases. Alpha tells a tale of such archetypal and almost life-giving stuff that the resulting avalanche of emotions loudly drowns out any criticism. ()

MrHlad 

az összes felhasználói recenzió

angol This flop about how the friendship between man and wolf was formed thousands of years ago turned out to be a surprisingly successful thing. Alpha is a family adventure that isn't afraid to be a little grittier than we're used to with films like this, it manages to be engrossing and, above all, incredibly beautiful to look at. It is brought down by the second half, in which the gradual rapprochement between human and animal protagonists is, after all, too schematic and predictable. ()

EvilPhoEniX 

az összes felhasználói recenzió

angol It could have been a bigger hit, it feels slightly like a smaller production, but I was surprisingly immersed in the plot and nicely drawn in. It's actually a period survival film and the emergence of the domestic dog at the same time. The harsh B.C. era is nicely depicted and nature is used to its fullest including animals (wolves, tigers, hyenas, bisons, vultures). The main character is likeable, I also liked the music, and the hunting scenes have a lot of pizzazz, so enough for an above-average rating. 70% ()

Galéria (41)