Alaszkai óriásgépek

(műsor)
  • Egyesült Államok Alaska Mega Machines
Dokument
Egyesült Államok, 2016, 50 perc

Tartalmak(1)

1. Óriások a világ végén: Siska szigetén az alaszkai mérnökök óriási erőművet építenek, amely egy egész várost ellát árammal. Emellett a térség legnagyobb hajóemelője 400 tonnás halászhajót emel fel.
2. A sarkvidék gépszörnyei: Ezt a masszív hajót arra építették, hogy akár cunami méretű hullámokkal is megbirkózzon, egyedülállóan egész Észak-Amerikában. Másutt egy flotta hatalmas áradattal küszködik.
3. A Yeti visszatér: A Yeti 588 éles fogával igazán félelmetes gépszörny, de nélküle aligha működhetne Amerika leghidegebb repülőtere. Az alaszkai vontatóhajóknak a vastag jéggel is meg kell küzdeniük.
4. A Bering-tenger óriásai: A parti őrség három emelet magas bójákat üzemeltet a veszélyes vizeken. Alaszkaiak egy csoportja több tonnás acélkompot épít.
5. Az utolsó határ harcosai: Ez a gigászi halfeldolgozó üzem naponta három millió adag ételt termel. A repülő mentő pedig 4200 méteres magasságban az alaszkai vadon felett menti az életeket.
6. A vadon óriásai: Csak Alaszkában találhatunk olyan repülőteret, amely teljes egészében vízből és jégből készült, illetve atomháborút elhárítani hivatott rakétákat a legelésző szarvasok mellett. (Discovery Science)

(több)