Évszakok

Előzetes 2

Tartalmak(1)

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok nézőpontjából. Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel. A film egyszerre tesz fel kérdéseket az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett élésének lehetőségéről és válik minden idők egyik leglátványosabb természetfilmjévé, a rendezőpáros kompromisszumot nem ismerő alkotómódszereinek és a külön a filmhez fejlesztett speciális drónkameráknak köszönhetően. Az Évszakok azt a világot mutatja be, amelyben élünk – ám egészen biztosan úgy, ahogy még soha nem láthattuk. A filmet Magyarországon hihetetlen nagy várakozások előzik meg: nem véletlenül állt mellé szakmai partnerként a WWF Magyarország, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is, akik a filmelőzetest, majd a filmet látva maximálisan támogatják a film minél szélesebb közönséghez való eljuttatását. (Mozinet)

(több)

Recenziók (2)

Lima 

az összes felhasználói recenzió

angol Or as Tomáš Hajíček from Krucipüsk once said: man is the mould of the World, a weed and a parasite on nature, which he only smolders and tears to pieces, without bringing anything to it. Someday it’ll happen, it's slowly showing. ()

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Egy átlagos természettudományi dokumentumfilm, amely a néző figyelmét csak időnként ragadja meg, a sűrű erdőkön át száguldó, menekülő vadállatokat rögzítő kamera felvételeivel. ()