20,000 nap a Földön - Nick Cave

  • Egyesült Királyság 20,000 Days on Earth
Előzetes 2
Dokument / Dráma / Zenés
Egyesült Királyság, 2014, 96 perc

Tartalmak(1)

20,000 nap a Földön – a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is. A 20.000 nap a Földön Sundance Filmfesztiválon debütált, elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategóriák fődíját. (Fantasy Film)

(több)

Recenziók (2)

D.Moore 

az összes felhasználói recenzió

angol Black Priest Nick Cave ceased to be human around the year 2000. When he writes a song, he leaves a child alone in a room with a Mongolian psychopath and a unicycle clown he shoots, he doesn't remember much about the 1980s, and watches Scarface with his sons. It's definitely not a normal documentary (if it is a documentary), but it surprised me with its accessibility and especially its non-depressiveness. It shows Cave as a funny guy with an extremely charming look who used to do a lot of drugs, but today is happiest when he can write and hang out in the studio with Warren Ellis and the rest of his gang. ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol As a musician, Nick Cave is a big unknown to me, and I've never listened to him, or at least not knowingly. I know him more as the author of the book "The Death of Bunny Munro," where he caught my attention because he definitely has literary abilities that seem to be reflected in his lyrics as well. A specific perspective on a personality I don't know, but who intrigued me. ()