Tartalmak(1)

Egy szürreális németországi utazás keretében láthatunk medvejelmezbe öltözött rendőrt, egy gazdag párt, amelyik nem hajlandó német autóba ülni, történelmet tanuló diákot, aki nem mutat érdeklődést a koncentrációs táborban tett osztálykirándulás iránt, és pedikűrösöket, akik kekszet ajándékoznak idős hölgyeknek és így tovább. Úgy tűnik, ebben az országban mindig süt a nap, és mindenki szép, udvarias, sikeres vagy boldog. Egészen addig, míg fel nem tárul a sötétebb oldala, a szépség mögött tátongó szakadék. (Cinemax)

(több)

Videók (1)

Előzetes

Recenziók (2)

POMO 

az összes felhasználói recenzió

magyar Külön-külön történetek párkapcsolati bajokról, amelyek a partner rejtett "perverzióinak" felfedezésébe ütköznek, plusz egy a bűnösség és a hamis vád témájában. És valahogy ezek a történetek ott keresztezik egymást, ahol nem is gondolnád. Fesztiválos betétnek rendben van, de Haneke vagy Alejandro Inárritu társaságában nem állja meg a helyét. Mindössze egyetlen top jelenetet tartalmaz (egy találó párbeszéd autóban a német jellem előnyeiről és hátrányairól), nem keresztezi különösebben átgondoltan a történetszálakat, és nem teszi a perverziókkal rendelkező karaktereket annyira "aranyossá", hogy érthetően együtt tudjunk szimpatizálni velük. ()

Stanislaus 

az összes felhasználói recenzió

angol At first glance, Finsterworld is a truly strange and unconventional film. In the course of the plot, there are several intersecting storylines whose characters are bizarre and even twisted in a way. It offers a glimpse of all sorts of perversions and strange dialogues, and you are not sure what direction everything is going to take, as the plot is quite unpredictable. I have to say that I was really annoyed by the character of the sleazy and sociopathic Maximilian, but I felt quite sorry for Dominik and the teacher Nickel. I was also intrigued by the reflection on Germany by native Germans. At times the film evoked Iñárritu's Babel in plot and atmosphere (the hermit, the shooting, the interweaving of stories), but I felt it was missing something, something that could really pull me in and kill me off. ()

Hirdetés

Galéria (15)