Doboztrollok

Előzetes 4
Animációs / Kaland / Családi / Fantasy / Vígjáték
Egyesült Államok, 2014, 97 perc

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek. A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját. A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne. Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás - és a sajtok - szagát a levegőben. (UIP-Duna Film)

(több)

Recenziók (2)

Prioritize:

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol The first minute of the animation didn't really captivate me, after all, stop motion puppet animation is not something that is so common nowadays. I am even more glad for it. Especially when it comes to a good story. This one is fantastic, imaginative, self-sufficient, and meaningful. It has emotions, great characters, and a packed plot. I was thrilled and enjoyed the movie. ()

Stanislaus 

az összes felhasználói recenzió

angol The Boxtrolls reminded me of Tim Burton's stop-motion animated films or Coraline in its appeal, but compared to them, it loses in the story and, in fact, the visuals. The main villain really had charisma and I found the Boxtrolls likeable, but I was also a bit annoyed by the little girl with her father and the members of the cheese club. All in all, a mediocre film that impresses mostly by the way it looks, but doesn't leave much more in the viewer's mind (at least in mine). ()