Doboztrollok

Előzetes 2
Animációs / Kaland / Családi / Fantasy / Vígjáték
Egyesült Államok, 2014, 97 perc

Streaming (1)

Tartalmak(1)

A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek. A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját. A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne. Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás - és a sajtok - szagát a levegőben. (UIP-Duna Film)

(több)

Recenziók (2)

Stanislaus 

az összes felhasználói recenzió

angol The Boxtrolls reminded me of Tim Burton's stop-motion animated films or Coraline in its appeal, but compared to them, it loses in the story and, in fact, the visuals. The main villain really had charisma and I found the Boxtrolls likeable, but I was also a bit annoyed by the little girl with her father and the members of the cheese club. All in all, a mediocre film that impresses mostly by the way it looks, but doesn't leave much more in the viewer's mind (at least in mine). ()

kaylin 

az összes felhasználói recenzió

angol The first minute of the animation didn't really captivate me, after all, stop motion puppet animation is not something that is so common nowadays. I am even more glad for it. Especially when it comes to a good story. This one is fantastic, imaginative, self-sufficient, and meaningful. It has emotions, great characters, and a packed plot. I was thrilled and enjoyed the movie. ()